Страници

  • Откриване на течове в Перник

    Бързо и качествено с термокамера Flir + Tramex скенери. Най-добрата цена само при нас!

    tech tavan

Бързо и качествено откриване на скрити ВиК течове в Перник от опитни специалисти


Ние от vik-uslugi.info сме специализирана фирма в сферата на ВиК услугите. Една от специфичните услуги, която обаче относително често е налага да извършваме, е откриване на теч с термокамера и нужното съпътстващо оборудване. Успешно извършваме откриване на течове Перник  от ВиК, тераси, покрив, бани, съседи  и други. Откриваме течове,  дори и ако са скрити зад бетон или стена.

Специалистите ни комбинират дългогодишен опит, умения и знания с комфорта на модерното оборудване. Откриваме не само наличните течове и влага, но и техния причинител, което е от особено значение. Съчетаваме иновативни и модерни технологии с  конвенционални методи и клиентите ни остават доволни от този похват. Накрая съставяме протокол, както и термографски доклад, благодарение на които ремонтът на теча ви ще бъде значително по-лесно изпълним и няма да губите време и пари за дълго търсене на проблема и излишно разрушаване на повърхности. В реално време ще ви посочим размера и източника на скрития теч.

Екипът ни използва неинвазивен метод, който успешно се прилага за откриване на течове. Не само ще открием скритите течове, а ще ви предоставим и препоръки за отстраняването им. Ако желаете, бихме могли професионално да извършим и необходимия ВиК ремонт.

Същност на процеса


Употребата на термично изображение, което служи за откриване на скрити течове значително ускорява процеса. Също така го прави и по-точен и щадящ по отношение на вашия имот.

Течът на вода не винаги може да се забележи с просто око. Поради тази причина понякога откриването на причината за него и точното място може да се превърне в наистина трудна задача. Ако забележите например мокри петна по стените или по тавана или пък мухъл, със сигурност това е знак, че във вашия имот има източник на теч. Дори и малки скрити течове са в състояние да доведат до сериозни неприятности в случай, че се неглижират. Забавянето или пък отлагането на установяването на проблема е възможно да доведе до наводняване или до нужда от значително по-сложен и скъп ремонт.

Без значение дали е скрит зад стени, облицовки или подове, за нас няма теч, който е твърде малък или прекалено скрит.

Често задавани въпроси


Термокамерата се използва за откриване на течове. Употребата ѝ дава възможност да се види наличната влага по тавана или по стената. Показва я като студено или горещо място. С тяхна помощ може да бъдат установени течове, които иначе биха останали незабелязани. Често налице няма очевидни признаци.

За да бъде определено от къде точно идва течът, трябва първо да се намери причината. Само така ще се премахне възможността след ремонта отново да се появи.

Повечето течове се дължат на стари или корозирали тръби, сменени вертикални или хоризонтални щрангове с лошо качество и от небрежност към поддръжката.

Най-добрият вариант, в който успехът е гарантиран, е комбинацията между нови технологии и богат опит на специалистите. Така ще научим точното място на теча, размерът му и източникът на проблема.

Всички права са запазени © 2011-2024 - ВиК услуги и Ремонти в София от Опитен Водопроводчик